Опис
NOW® SUNFLOWER LECITHIN (лецитин од сончоглед) има фосфатидил холин, најзастапен фосфолипид во клеточната мембрана. NOW® SUNFLOWER LECITHIN исто така природно изобилува со фосфатидил инозитол, фосфатидил етаноламин и есенцијални масни киселини.
Лецитинот е најзастапен фосфолипид (комплексен вид на маст) во организмот, особено присутен во виталните органи како срце, мозок, црн дроб и нервниот систем. Лецитинот претставува клучен градежен материјал на клеточните мембрани чија улога е да ги пропушта хранливите материи во клетките и да ги елиминира штетните материи од клетките.
Со Phosphatidyl CholineView product
Без Соја, Без ГМО
Состав:
Количина во 1 доза: 3 капсули
MSM (Methylsulfonylmethane)
2 g (2000 mg)
Калории
30
Калории од масти
20
Вкупно масти
2 g
Заситени масти
0 g
Транс масти
0 g
Полинезаситени масти
0 g
Лецитин од сончоглед
Phosphatidyl Choline
630 mg
Други додатоци: мека желатинска капсула (желатин, вода, глицерин) и масло од сончоглед. Не е произведено со квасец, пченица, глутен, соја, млеко, јајца, риба, школки или јаткасти состојки. Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени.
Препорака за употреба: Како додаток во исхраната земете 2-3 капсули дневно со храна.
Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба. Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање.
Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД
Конечно и кај нас… Лецитин од сончоглед
Лецитинот е најзастапен фосфолипид (комплексен вид на маст) во организмот, особено присутен во виталните органи како срце, мозок, црн дроб и нервниот систем. Лецитинот претставува клучен градежен материјал на клеточните мембрани чија улога е да ги пропушта хранливите материи во клетките и да ги елиминира штетните материи од клетките.
Може ли толку важна материја да недостасува во организмот?
Бидејќи нашата стандардна исхрана содржи многу поголема количина на масти од оптималната и е богата со преработена храна, скоро секој човек има зголемена потреба за лецитин. Недостатокот на лецитин доведува до зголемена нервоза, замор, напнатост и губење на силата.
Лецитинот од сончоглед има предности пред лецитинот од соја:
100% без ГМО, за разлика од сојата, која може да биде до 90% генетски модифицирани организми (ГМО)
Не предизвикува алергии како сојата
Обработката се врши преку метод на ладно процесирање, кој не користи хемиски адитиви или конзерванси
Побогат со холин и есенцијални масни киселини